26/02/2014

Najavljene nove aktivnosti mentoRING programa

4mentoRING program ponovo smo predstavili u Mostaru. Raduje nas što ćemo imati značajan broj žena iz Hercegovine u ovogodišnjem mentoRING ciklusu. Učesnice info sastanka smo upoznale sa planiranim aktivnostima, edukacijama i druženjima koja će se realizirati u narednih nekoliko mjeseci.

Info sastanak na temu “Mogućnosti sudjelovanja žena poduzetnica u programima i projektima na državnoj razini” organiziran je u Tehnološkom parku “Intera” u Mostaru.

 

Cilj sastanka bio je upoznati žene u Hercegovini sa mogućnostima za uključenje u programe i projekte na državnoj razini, što će doprinijeti unapređenju poslovanja, ali i poboljšati vještine individua, zaposlenih i nezaposlenih osoba.

Govoreći o Mentorskom programu za žene (MentoRING program), direktorica Centra za promociju civilnog društva Aida Daguda kazala je kako je to sasvim novi program koji je pokrenut 2012. godine. Njegov cilj je povezati žene kojima treba podrška u razvoju karijere s uspješnim ženama iz svih sfera BH društva. Ovom prilikom najavljene su nove aktivnosti u sklopu mentoRING programa poput Akademije znanja za žene i mentoRING programa za poduzetnice.

”Pokrenuli smo program koji se temelji na volonterskom doprinosu i sudjelovanju žena iz raznih sektora. U ovaj program je do sada bilo uključeno preko 500 žena u BiH i on će trajati onoliko koliko mi budemo osjećali da žene u BiH to trebaju”, kazala je Daguda, naglasivši kako se na otvoreni poziv mogu prijaviti sve žene koje žele da dobiju mentoricu iz neke oblasti u kojoj žele da se unaprijede.

Organizatori info sastanka su bili Udruga “Plus” Mostar, Centar za promociju civilnog društva Sarajevo i Tehnološki park “Intera” Mostar.