Ženska alijansa: Mjesto razmjene ideja i iskustava

Centar za promociju civilnog društva je jučer organizovao specijalno druženje žena pod nazivom „Ženska alijansa“. U predivnom ambijentu Ateljea „Figure“ u Sarajevu, preko 50 žena iz sfere politike, medija, obrazovanja, poslovnog i nevladinog sektora je ugodnoj i neformalnoj atmosferi razgovaralo, razmjenjivalo ideje i mišljenja o zajedničkom djelovanju na rješavanju problema bh. društva, sa posebnim naglaskom na pitanje učešća žena na rukovodnim pozicijama. Atmosferu su dodatno uljepšale članice vokalnog ansambla „Corona“, koje su predstavile publici svoju novu pjesmu.

Interaktivni panel je bio otvoren za izlaganja svih učesnica, a sinoć su u njemu učestvovale Besima Borić, Sabina Ćudić, Jasmila Žbanić, Samra Lučkin, Ismeta Dervoz, Maja Gasal-Vražalica, Zinaida Babović, Dženana Memišević i Aida Daguda. Uz iznošenje raznih ideja i iskustava, naglašena je potreba podržavanja uspjeha nekih inicijativa, poput Kluba parlamentarki FBiH.

Ovaj događaj je dio mentoRING programa, i predstavljao je svojevrsno „podvlačenje crte“ nakon prve tri godine jako uspješnog rada. CPCD u narednoj godini nastavlja raditi na povezivanju žena iz svih sfera društva, a oni koji se žele uključiti u mentoRING program mogu to uraditi već od 01.01.2015. godine.