Kafa sa Denyce Graves

U prostorijama Centra za promociju civilnog društva upriličena je „Kafa sa Denyce Graves“. Američka operna diva se sastala sa 12 učesnica mentorskog programa „mentoRING“, koji okuplja žene voljne da dobrovoljno pomažu jedne drugima.

Koncert Denyce Graves u Sarajevu, dio je humanitarnog projekta kojim se prikupljaju sredstva za nabavku klavira za operne soliste Narodnog pozorišta u Sarajevu. I pored svih obaveza koje ima, Denyce je odvojila dio svoga vremena da razgovara sa mentoricama i korisnicama mentoRING-a, te da sa njima podijeli svoju životnu priču o tome kako je od stidljive djevojčice postala odlučna i uspješna žena. Tokom ovog inspirativnog razgovora, u kome su dirnuta srca prisutnih, zaključeno je da su izazovi sa kojima se sve žene suočavaju jednaki, ali i rješivi. Zajedničkim radom, promocijom pravih vrijednosti, obrazovanjem i međusobnim podržavanjem žene mogu promijeniti svijet nabolje. I hoće, u godinama koje slijede.

 

CPCD i mentoRING će i u narednom periodu organizovati niz aktivnosti, među kojima će svakako biti i druženja sa uspješnim i utjecajnim ženama, a sve sa ciljem promoviranja snage žena u BiH i potrebe njihovog aktivnijeg učešća u svim aspektima društvenog života.