Varja Nikolić

Vijećnica - Općinsko vijeće Centar Sarajevo

Obrazovanje :

Profesorica sociologije, Magistrica društvenih nauka

 

 

Polja ekspertize/radno iskustvo:

Stekla različlita iskustva, znanja i prakse radeći u NVO  i međunarodnim organizacijama. Učestvovala u više projekata iz oblasti zaštite ljudskih prava i aktivnog učešća građana u procesu demokratskog razvoja društva, s fokusom na ostvarivanje prava žena i marginaliziranih grupa. Članica Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijam Općinskog vijeća Centar Sarajevo. Članica savjetodavnog tima CROA – Centra za razvoj omladinskog aktivizma. Trenutno angažovana na otvaranju Centra za zdravo starenje u općini Centar Sarajevo.

 

Impresije i iskustva iz mentoRING programa:

Sretna što sam dio ovog programa, koji je po svojoj koncepciji originalan, kreativan, a po rezultatima nemjerljiv. To je proces razmjene pozitivne energije i umrežavanja najboljih ideja i iskustava. Mladih žena, motiviranih, željnih novih iskustava i onih, koje ih nesebično dijele.

 

 

Savjet za mentorese/korisnice programa:

U kontekstu ličnog iskustva, mogu poručiti mladim ženama u BiH, ukoliko žele ostvariti uspjeh  u nečemu, biti sretne i zadovoljne, trebaju jačati vlastito samopouzdanje i imati samopoštovanje. To mogu postići investiranjem u sebe novih znanja i  vještina, kroz stalnu edukaciju.